Kan du tegne dig til et nyt job?

https://jobfisk.dk/jobsogning/blogs-om-jobsogning/gaesteblogger/2364-kan-du-tegne-dig-til-et-nyt-job 

Det korte svar er måske – men et er sikkert – du kan få rigtig meget inspiration ved at bruge tegning i din jobsøgning. Dine tegninger sætter gang i nye tanker og kan hjælpe dig til at vende jobsøgningen på hovedet og gøre dig skarpere i forhold til, hvad du kan byde ind med hos en kommende virksomhed.

”Jamen, jeg kan slet ikke tegne. Min datter/søn er derimod rigtig god til det.” Sådan siger de fleste, når snakken falder på tegning – også på trods af, at det er blevet en del mere trendy at tegne i arbejdssituationer.

Jeg havde det præcis lige sådan for et år siden, men jeg er blevet klogere, og det er jeg rigtig glad for. Men lad os lige rulle tilbage i tiden. For da jeg var barn, så tegnede jeg allermest den samme hund igen og igen. Senere hen blev det mest til krusseduller til møder, når jeg synes, at tiden var lidt lang.

Der kom en ulv forbi

Jeg startede i maj 2018 i virksomheden SelectedByYou, og indehaver Mia Sinding sagde allerede på min første dag, at jeg skulle tegne mig selv som en ulv. Det gav egentlig ikke mening i mit akademiske hoved, men jeg kunne ikke sidde på min første dag og sige, at det ville jeg ikke. Så jeg gik i gang med hjælp fra Mia Sinding, Ulven blev egentlig okay.

Mia Sindings kontor var fyldt med tegninger, og når hun ikke var der, så satte jeg mig derind og prøvede at tegne de samme tegninger. Jeg deltog også i Mia Sindings korte kurser og lærte at tegne stjernemennesker, skilte, veje, landskaber – og så var det, at jeg lige så stille begyndte at bruge tegning, når jeg analyserede jobopslag.

Streger giver plads til nye tanker

  1. Først skriver jeg de mest centrale ord fra opslaget ned.
  2. Derefter tegner jeg det, jeg kan byde ind med. F.eks. et skilt med mine kompetencer.
  3. Handler jobbet om f.eks. projektledelse, så tegner jeg en vej med milepæle og et mål. Så tegner jeg, hvad jeg byde ind med.
  4. Jeg sidder og nusser lidt og bruger farver, hvor det giver mening. Detaljerne giver mening for mig, fordi jeg ofte arbejder med detaljer – men de giver mig også ro til at tænke videre.
  5. Når man skal vende opgaven på hovedet, er det vigtigt lige at tænke – ellers er det min erfaring, at de gode ideer ikke dukker op.
  6. Herefter føler jeg mig klar til at begynde at lave research på anden vis og skrive min ansøgning.

En tegning er typisk ét stykke papir, og det gode ved det er, at processen hjælper dig med at blive skarp på, hvad du kan og hvad du kan byde ind med i den enkelte virksomhed. Men tegningen kan også være en anden del af din jobsøgning.

Hvordan er du som person? Hvis du er god til at lytte, så passer det ind, at du har store ører, når du tegner dig selv. Arbejder du for en hjertesag, ja, så giver det mening at tegne et hjerte på din tegning. Alle er unikke. Det er du også. Du skal derfor bruge dine tegningerne til at finde frem til, hvad du skal slå på overfor din kommende arbejdsgiver. De gider tit ikke høre lange forklaringer om fortiden. Det giver respekt, at du kan sige:

Jeg er god til:

1:

2:

3:

Altså tre præcise kompetencer kort fortalt.

De fleste kan ikke rumme mere end tre fagområder, så det er vigtigt for overskuelighedens skyld, at du holder dig til tre.

Drop perfektionisten

Din tegning behøver ikke at være perfekt. Du kan sagtens vise den frem. Hvis andre kan forstå dit budskab, så er den typisk god nok.

Det er min erfaring, at det mere handler om mod i forhold til at vise tegninger frem – men du viser, at du kan tænke ud af boksen ved at begynde at tegne. Det giver meget mere gennemslagskraft at have tegninger i dit samtalemateriale end at sidde og tale om, at du er kreativ. Det behøver du slet ikke at nævne, hvis du har tegninger som del af din præsentation.

Mit møde med ulven

Den ene ulv blev faktisk til to ulve i og med, at jeg har redigeret børnebogen De to dovne ulvebrødre for Mia Sinding. Det gav mig blod på tanden til at skrive min egen børnebog, som jeg lige netop er blevet færdig med. Den handler slet ikke om ulve men om to søde oddere. Jeg havde aldrig fået ideen til bogen, hvis jeg ikke havde mødt ulven og var begyndt at tegne. Jeg leder nu efter et nyt job igen og kun sige, at mine kreative projekter holder mig i gang og holder mit humør oppe i jobsøgningsjagten.

Held og lykke med din første tegning. ”Just do it.”

Julia Rolsted Stacey

Cand.merc. i international markedsføring og pt. jobsøgende

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s