Keep it simple

Det handler om at forenkle og fortælle de rigtige historier. Ellers har de det med ikke at blive læst. Hvis de ikke bliver læst, er det ret meget spild at skrive dem. Det er derfor afgørende, at du forenkler dine tekster, så de bliver læst af:

  • din leder
  • dine kolleger – det kan også være på medarbejderportalen
  • jeres eksterne hjemmeside og på sociale medier
  • eksempelvis forældre på skolen.

Kommunikation er overalt i vores hverdag, men det er ikke altid, at den er klar nok. Vær høflig. Fordi det bemærkes 🙂 Lad visuelle eksempler, der støtter op om budskabet, indgå. Fordi det huskes bedre.

6_0379
Jeg kan tydeligt huske dette foto fordi der kun er en blomst. Den er skarp, enkel og smiler til dig.

Du kan her læse et par eksempler på kort og klar kommunikation, som du måske kan bruge i din hverdag.

Til din leder

Så han/hun hurtigt ved, hvad vedkommende skal gøre ved en given opgave for at godkende og afslutte den.

Kære Klaus
Vi er ved at være til vejs ende med rapporten. Du skal nu læse den igennem for sidste gang. Vi leder kun efter stavefejl nu. Når du har læst rapporten og jeg har læst den, sendes rapporten til tryk.
Bedste hilsner Julia

Til medarbejdere

Så de ved, hvad der skal sker og hvornår.

Kære alle
Mandag den 6. april kommer Arbejdstilsynet og besøger vores virksomhed. Nå de møder ind, vil de gå rundt og stille spørgsmål til flere. De bestemmer, hvem de stiller spørgsmål til. Efter mødet vil Hans kort fortælle om besøget i frokoststuen. Så snart besøget er slut, indkalder Hans til møde per mail. Vi håber på, at tidspunktet bliver cirka 12.00.
Bedste hilsner Julia

flowers-2022672_640


Til forældre på en skole

Vi arbejder ud fra tankegangen om, at børn gør det godt, hvis de kan – og hvis de ikke kan, må vi finde ud af hvorfor, så vi kan hjælpe!

Vi er kommet godt i gang med 2018 og inden længe er det vinterferie. Husk at give besked på Børneintra, om jeres børn holder vinterferie eller kommer i SFO. Vi skal have besked inden den 1. februar. Herefter kan man kun melde fra og ikke til.
For høj fart og ulovlige parkeringer
For mange forældre kører stærkt forbi skolen hver morgen. Når de har sat deres eget barn af, skal de videre til arbejdet hurtigst muligt. Det gør, at de glemmer de andre børn, der også er på vej til skolen. Det skaber farlige situationer hver dag.
Som skole opfordrer vi alle, der kan gå i skole til at gå. Det er en god ide at starte gå-busser i de små klasser. Det vil sige, at fire til fem forældre slår sig sammen i en gruppe og skiftevis følger børnene hver morgen. På sigt kan børnene gå selv i grupper. Hvis man ikke har mulighed for at gå, så henstiller vi til, at man parkerer lidt længere væk fra skolen og går det sidste stykke vej. Herved kan vi undgå ulovlige parkeringer og farlige situationer.
Det betaler sig at tegne
Lone fra 3. c har vundet Trygfondens årlige tegnekonkurrence ”Selvportræt 2017”.
Lone siger, at hun finder ro i at tegne. Hun er ordblind og bogstaverne flyver vidt omkring, når hun læser. Anderledes går det for sig, når hun tegner. Her kommer farverne og stregerne nemt ud ad hånden, og hun falder til ro. Hun kan bedst lide at tegne dyr eller situationer fra hendes hverdag. Vi ønsker Lone et stort tillykke.
Idas tegning_1
Af: JULIA, HA & Cand.merc. med 21 års erfaring i at arbejde med web-platforme og i at skrive digitale tekster.

#tydelighed, #kommunikation, #keepitsimple

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s